Kjetil Dreyer, sprederen av usanne pedobeskyldninger slår til igjen

Kjetil Dreyer er en mann som ikke liker seg selv eller sine venner motsagt på sak. Saken dreier seg om alternativ medisin, som homeopati, som mange av hans venner driver med, og sikkert sølvvann, som han selv omsetter. Det er forståelig når man vet hvor lite de har å slå tilbake med, de selger tross alt ting som ikke virker.
Vel, nå er jo dette gammelt nytt.

Tjomlid har kommet ut med bok, Placebodefekten, som nok er et velrettet spark mot alternativmedisinbransjen. I den sammenhengen møtte han rektor ved Norsk Akademi for Naturmedisin (NAN), Andreas N. Bjørndal i NRK.
Les om møtet og etterspillet her på bloggen til Tjomlid.

Dette tålte altså ikke Kjetil Dreyer, og har lagt ut et par linker på sin egen Facebookside, denne og denne.
Når jeg sa at han ikke hadde noe å slå tilbake med er det ikke helt riktig. Han jar jo den beryktede pedofilisaken, der Tjomlid fremstilles som en forkjemper og forsvarer av pedofili, basert på noen gamle blogger.
Men dette er altså også gammelt nytt.
Det som er interessant er hvordan Dreyers tilhengere oppfører seg i tilsvarene, vi skal se på et par eksempler (hentet fra Dreyers åpne profil):

Screenshot 2013-10-15 11.53.52
Aleksander Teigen, du er klar over at det allerede er en rettssak på gang angående det å urettmesig kalle folk pedofile? Er dette din måte å stoppe kjeften på Tjomlid på?
Og Scott Johansen, svært tøff du er i det ukjente trynet ditt som kritiserer folks utseende uten samtidig å vise ditt eget? Tjomlid tør å stå frem med sitt ansikt, hvorfor tør ikke du?

Screenshot 2013-10-15 11.54.03
Pia Welde, tror du Tjomlid ville forandre meninger om han flyttet til et annet land? Eller er det mer drastiske ting du tenker på?

Screenshot 2013-10-15 11.54.27
Og sist men ikke minst dette da.  Hank VonHellHans-Erik Dyvik Husby.
Du er ny i denne sammenhengen. Vil du og frata folk som sier ting du ikke liker ytringsfriheten? Åja. Du kommer fra Scientologikirken. De er jo nettopp kjent for å bruke det de har av tilgjengelige ressurser mot folk som sier ting dere ikke liker, faktisk prøve å stoppe kjeften på dem. De er kjent for mye annen faenskap og, men det er et annet kapittel.
Når vi først har deg her, du gjorde en vanvittig bra rolle som Cornelis Vreeswijk. Vi applauderer deg for den innsatsen, vi var solgt fra første strofe av «Mördar Anders». Du var også god i Turboneger.
Du er best når du ikke er deg selv.

Dette er bare noen av kommentarene under innleggene til Dreyer på hans åpne side. De som nevnes med navn her har full tilsvarsrett på denne bloggen.

Det som er gjennomgående her er at folk som forsvarer ytringsfriheten med nebb og klør for sin egen del gjerne vil frata andre den.
Men nå er heller ikke dette forsidenyheter, alternativbransjen har gjennomgående i de to årene vi har fulgt dem vært fullstendig immune mot saklig kritikk, og på Facebook er blokkeringer og rapporteringer av meningsmotstandere det man blir møtt med.
Det er også vi velger en nokså anonym bloggtilværelse.

Det tryggeste er en blogg.

En snurrig oppdatering:
Dreyer har faktisk valgt å sensurere noen av innleggene under den ene av trådene det henvises til i denne bloggposten.
Innlegget som ble sensurert er dette:
Screenshot 2013-10-18 12.30.24

Han sensurerer altså vekk innlegg som er kritiske til det han gjør, mens han lar innlegg som helt klar og helt åpent kaller Tjomlid pedofil stå i fred.
Det står forøvrig respekt av Heidi Hestnes sin avstandtaken her.

6 kommentarer om “Kjetil Dreyer, sprederen av usanne pedobeskyldninger slår til igjen

 1. Ro dere ned litt folkens, jeg har ikke beskyldt Tjomlid for å være pedofil, men les de oppunder 100 blogginnleggene hans rundt emnet og relatert så forstår man at det er noe riv ruskende galt med mannens fokus. Det er saken det handler om, nemlig at det ødelegger samfunnet vi lever i med stadig forsøk på å ufarliggjøre pedofili.

  Jeg snakker om saken og at det er helt uakseptabelt å forsøke å ufarliggjøre pedofili som legning og arbeide for å senke den seksuelle lavalderen i Norge, absurd! Dere bør skamme dere for å støtte oppunder slikt som voksne mennesker.

  Man må også stille spørsmålstegn til hvorfor dere støtter så oppunder Tjomlid her?

  • Takk for at du tok deg tid til å svare.
   1: Du mer enn insinuerer at han er pedofil med følgende setning: «Ville du sluppet denne mannen nær din 12 år gamle jente? (eller yngre)»
   2: Tjomlid har ca 60 blogginnlegg om temaet «Pedofili, barneporno og seksualpolitikk» av totalt ca 1500 blogginnlegg totalt.
   3: Man forstår at han har en viss interesse for temaet. Er folk som forsker på drap mordere?
   4: At Tjomlid prøver å ufarliggjøre pedofili er tilbakevist grundig. Etter vår oppfatning gjør han heller en viss innsats for å fjerne en del myter rundt temaet, myter som får hysteriske mennesker til å miste det lille vettet de har igjen totalt. Blant annet de som flokker seg sammen som ulver under innleggene dine.
   Og det er dette vi har forsøkt å belyse med dette blogginnlegget.

   Har du selv noen kommentar til innleggene i trådene dine på Facebook? Du benekter jo selv at du kaller ham pedofil, syns du det er greit at andre gjør det i dine tråder? Føler du noe ansvar får dette?

   For vår egen del syns vi nok Tjomlids blogginnlegg om pedofili er ubehagelig lesning, og er ikke nødvendigvis enig i alle konklusjoner, men forstår den rasjonelle tilnærmingen til problemet pedofili, og oppgjøret med mytene.

   Det som er så ufyselig med dette er måten dere angriper Tjomlid på, hva dere angriper med. Og dere gjør det unøyaktig, løgnaktig, uredelig. Og på grunnlag i hva han skriver om alternativ medisin. Noe dere helt åpenbart ikke klarer å ta ham på.
   Vi har jo tross alt tatt deg i en løgn i dette tilsvaret.
   Det er nok stort sett dette folk reagerer på i langt større grad enn at de nødvendigvis er enige med ham i alt og ett.

   Tjomlid offer? Vi oppfatter ham ikke slik. Ofrene her er de stakkars menneskene du Kjetil Dreyer, Hans Gaarder, Ingunn Røiseland, Nita Sweeney, Dag Fallet, Ole-John Saga mf klarer å tviste hodene på. Når det gjelder Tjomlid og pedofili, når det gjelder vaksiner, barnevern, bankvesen, chemtrails, whatever.

 2. Tilbaketråkk: Kjetil Dreyer forteller tullete ting rundt «vidundermiddelet» Sølvvann | SAKSYNT
 3. Kan navnet mitt og kommentaren min fjernes? Ønsker ikke annet enn å si min mening, ikke å bli spekulert rundt.
  Det er litt for fjortis for min smak.

  • Hei, og takk for innspill. Er det slik at du ønsker å ta avstand fra din egen kommentar, og Dag Fallets blogger, som jeg går ut fra er grunnlaget for den?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s