Ingen raushet fra Lyskilden

Innimellom tar noen et skippertak for å rense opp på nettet. Og det er masse å ta tak i. Det har denne bloggen vist. Og fra tid til annen har nok denne bloggen vært et av de stedene som burde vært ryddet i. Såpass selvinnsikt må man ha, og det er slettet noen gamle innlegg i det siste – uten at det gjør meg til en helgen.
I begynnelsen var det stort sett bare munnhuggeri. Frem til pedosvertekampanjen. Denne kampanjen er noe av det styggeste og mest ondskapsfulle jeg har sett på nett noengang, fordi det har vært så massivt, og det har vært over tid.
Et av de nyeste skippertakene heter #RauseMenn.
Hensikten er ikke å ta parti, men å si ifra der folk tramper over – og markere med nettopp #RauseMenn. Svært vanskelig jobb, men det er prisverdig at noen prøver.
De har valgt Arne Næss’ normer for saklig diskusjon som en ledesnor, noe som i og for seg er greit nok, men nok mere rettet mot andre fora enn Facebook og avisenes kommentarfelt. Og jeg er tilhenger av både humor, ironi og satire. Farlig det og på nettet, det går ikke alltid inn der det er ment. Ofte er også mottager uimottagelig.

Selv oppdaget jeg denne FBgruppen i går, og måtte forlate den samme dag. Det er nok grunn til å tro at denne bloggen hadde en finger med i spillet. Og det er greit. I ettertid vet jeg at tre andre skeptikere har blit utestengt. For gjett hvilket tema som dukket fort opp. Du gjetter det nok når jeg sier at både Nita Sweeney og Ragnhild Madsen var på plass. Det viste seg fort at Lysmiljøet var på plass med de fleste solskinns-sjelene sine.
Jeg fikk litt panikk og tenkte at nå skjer det samme som skjedde med ALÅBL2, som ble kuppet av Nita Sweeney.
Men etter å ha fulgt med i litt over et døgn har de ryddet opp og kastet ut de fleste lav disse.
Nita Sweeney, Ragnhild Madsen, Dag Fallet, Trude Helen Hole, Ingunn Røiseland, Grete Krokvik Krogsen og Heidi Hestnes.
Fra vårt synspunkt er jo dette kjempefestlig, her kommer det en gruppe som skal prøve å slippe hvite duer på Facebook, og så får de ikke være med. Jeg lurer på om de forstår hvorfor, men av de innleggene jeg så fra dem var de ikke inne for å røyke fredspipe. Samtidig er det nettopp dette de selv har drevet med i alle år, hevet ut folk fra sine egne steder.

Kjetil Dreyer, Cathrine Woldstad, Sandy Lunoe og Mona Stuve er fortsatt inne. OK, de to siste er «bare» vaksinemotstandere og agressive sådan, men de to første har vært aktive så det holder i pedosvertekampanjen. Det er uansett opp til #RauseMenn å velge hvem de vil ha med på laget, men de har satt opp noen grenser og det ser bra ut. Jeg er allikevel litt forbauset over å se Trine Grung der inne, i forhold til den linja de har lagt seg på er hun like malplasert der som noe lyskildevesen. Selv om hun meg bekjent ikke har
De har i det minste gitt meg noe å tenke på. Håper de har det med andre og.
Den beste måten å forbedre nettet på er å begynne med seg selv, og da ikke bare gjennom hva man selv skriver, men også hvordan man velger å lese det folk skriver.
Jeg ønsker #RauseMenn lykke til.

Oppdatering:
Gruppa ble desverre kortlivet og er nå lagt ned.

Oppdatering 2:
Ingunn Røiseland har – i tillegg til kommentaren under – kontaktet meg og presisert at hun ikke ble kastet ut av #rausemenn, men forlot gruppa selv. Det er jo mulig hun ikke ble det. Og jeg kan godt være så raus at jeg lar tvilen komme tiltalte til gode i dette tilfellet.

9 kommentarer om “Ingen raushet fra Lyskilden

 1. Jeg ble ikke kastet ut Hans Petter Nenseth, du ble. For ordens skyld.

 2. Nenseth: Jeg er absolutt ikke kastet ut av gruppen «Rause Menn». Gruppen har opphørt å eksistere, blant annet fordi dere valgte å trekke utenforstående konflikter inn i gruppa, og forsøke å bruke gruppa til deres agenda. Initiativtaker valgte derfor å hive inn håndkledet for denne gang. Han har dog lovet at Rause Menn gjenoppstår.
  Mvh Heidi Hestnes

  • Hei og takk for innspill.
   Du var ute av gruppen godt før det ble før den ble lagt ned. Om du ble utestengt eller gikk ut selv vet jeg jo ikke, men vet at du, Krogsen og en til jeg ikke husker navnet på forsvant ut av gruppa omtrent samtidig.
   Den første til direkte å dra inn «utenforstående konflikter» i gruppa som jeg så var faktisk Ragnhild Madsen.
   I et innlegg 7.2.14 ca 10:30:
   «Er rause menn tilhengere av Gunnar Tjomlids poster om barneporno og pedofili? En psykolog har uttalt at disse artiklene kan ha vært uheldige for folk i fare for å utvikle overgrepsadferd»
   Så hvem som prøvde å bruke gruppa til sin agenda kan man jo lure på.

   • Jeg definerte ikke hva jeg la i «dere» 🙂 Det var personer fra begge sider i den gamle feiden som forsøkte seg.

    Såvidt jeg vet, (ref. grunnlegger av gruppa Rause Menn) ble jeg ikke kastet ut av gruppa. Gruppa ble nedlagt.
    Det var synd, for det er helt tydelig at også godt voksne mennesker trenger en liten trigger for å mestre kunsten å moderere seg selv på nett. Det er forbausende mange som mangler selvkontroll i nærkontakt med tastaturet.
    Oppfordrer til videre innsats for saklig debatt!

   • Dag Fallet har stått bak en grov svertekampanje mot enkeltpersoner og grupperinger over tid. Det er neppe selvkontrollen hans det er noe galt med.
    Har du noe forslag til hvordan man fører en saklig debatt med slikt?

 3. For ordens skyld: På Ingunn Sigurdsdatter (Røiselands) FB-vegg kan jeg akkurat nå lese følgende, som hun «liker» og gir sin tilslutning til:

  «Khazarene, de falske jødene, styrer alle maktinstitusjonene i dag. Vatikanet, NATO, Pentagon, EU, FN, CIA, Mossad og alle andre etterretningsorganisasjoner i vesten gjennom zionismen, og er alle styrt av Khazarene, som befolker Tyrkia og store deler av Israel. De styrer i dag som alltid også bankvesenet og de har infiltrert og tatt over Norge, via deres eget frimurerorden, jesuittorden, malteserorden og bilderbergerne.» (—)

  «Khazarene styrte også kommunismen og nazismen historisk og dermed deler av innenrikspolitikken i Russland den dag i dag. Putin som går imot NWO globalistene, har ikke full kontroll i Russland, selv om det tilsynelatende ser slik ut på overflaten.» (—)

  Og Ingunn svarer: «Skulle ønske jeg kunne vært uenig med deg der, men det kan jeg ikke Reformasjonen feide pavemakten overende en stund, helt til det lot seg gjøre å stable på bena et undergrunnsnettverk i stedet for den åpenlyse pavemakten,-jesuittene,Societá de Gesu som har tatt kontroll på alt det du nevner. For å være medlem av Malteserordenen trror jeg du må avlegge jesuittereden, men jeg er ikke sikker. Det er mer enn tankevekkende at kongen er medlem i The Order of the Garter som er malteserordenens innerste krets,- dersom han har signert jesuittereden så ja…hva skal man si.»

  Dette er en så åpenbar og rabiat antisemittisme (blandet med katolikk-hat) at ethvert forsøk på å ro seg i land er dødfødt. Slike personer har selvsagt ikke noe på en gruppe som arbeider for bedre nettetikette å gjøre. Slike personer, med sin middelalderske antisemittisme bør bekjempes til de ganske enkelt holder kjeft. Så kan Heidi Hestnes snakke om sine «utenforstående konflikter» så mye hun gidder. Jeg har ingen grunn til å tro at hun deler slike meninger, men hun får tåle å høre at hun burde ha sett seg bedre rundt. Etter mine begreper er Hestnes nærmest blind. Ingunn Sigurdsdatter viser i praksis hva hun står for. Det finnes ingen unnskyldning.

  Antisemittisme og rasisme må bekjempes med alle de midler som rettsstaten tillater, og en av dem er å henge antisemitter og rasister ut i blogger som denne. Fortsett det gode arbeidet med Smaken Av Tull og Annet Nonsens.

  • Bergh: Rause Menn handlet ikke om hvem som har rett eller feil, eller hvem som skal stå for definisjon av rett eller feil, men om måten man presenterer sine debattinnlegg på. Det var dessverre mange som ikke helt forstod gruppens intensjon.

   Dersom denne bloggen skal brukes til å henge ut folk, så viser det jo bare at man ikke har forstått, eller ikke ønsker å følge intensjonen bak Rause Menn.

   • Hestnes: Jeg valgte å ikke søke meg inn i gruppen, da jeg så at et par pedofili-svertere var løs, og faktisk fortsatte sine ekstremistiske personangrep (Fallet og Hole). Og ja, jeg kan godt være enig med en intensjon om at innlegg bør presenteres i en saklig tone, uten personangrep.I så måte vil jeg ikke kritisere initiativtakerne til gruppen.

    Men med all respekt: problemet med antisemittisme er ikke måten den presenteres på. Problemet med de innleggene jeg viser til er ikke formen, men innholdet. Og jeg har absolutt null motforestillinger mot å henge ut antisemittismens budbærere til spott og spe. (Og for all del, jeg regner ikke Hestnes til dem – som bør gå fram av mitt innlegg)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s