The good, the bad and the ugly

Det finnes gode leger, det finnes dårlige. Og det finnes stygge. Ikke fysisk stygge selvfølgelig, men stygge i virke- væremåte.

En slik «stygg lege» er osteopat Erlend Vandvik. Han jobber som osteopat ved Jessheim Osteopatklinikk, egen webside her.
Han har og jobbet som fysioterapeut med utdannelse fra Berlin fysioterapiskole.
Først, hva er en osteopat og hva gjør han? Først og fremst er altså en osteopat ingen lege.
I Vandviks tilfelle har han ifølge seg selv fått sin spesialutdannelse ved Nordisk akademi for osteopati (NAO).
Det nærmeste jeg finner om norsk osteopatiutdanning er dette fra Norsk Osteopatforbund., Facebookside her.
Man får en bachelorgrad og studiet er NOKUT-godkjent og gir rett til lån og stipend i Lånekassen de første 3 år.
I tillegg sitter han i styret i Norsk Osteopatforbund.
Men hva er så osteopati? Hos Wikipedia finner vi dette:
«Osteopati er en manuell, biomekanisk, form for behandling av smerter og plager i kroppen, ut i fra en teori om at kroppen har evnen til å lege seg selv. Osteopatens jobb er å oppdage og normalisere nedsatt bevegeligehet eller funksjon i kroppens systemer gjennom behandling av muskler, ledd og bindevev i hele kroppen. Effekten av behandlingsformen er omstridt.»

Han driver altså med en omstridt behandlingsform, men det er det flere som gjør. For min del ikke nok å skrive blogg om.
Men så er det altså hans nettaktivitet. Det viser seg at han muligens ikke har rent mel i posen rent etisk, for NAO har faktisk visse etiske retningslinjer.
For i kommentarfeltet til Trude Helén Hole sin bloggpost Vaksinemotstander, fra skjellsord til hedersord? slår han seg virkelig løs. I løpet av et par dager har han eksponert seg som både vaksinemotstander og AIDS/HIVfornekter. Veien derfra til både Lyskildemiljøet og Nyhetsspeilet er kort. For i Lyskilden er det mange vaksinemotstandere, blant annet hans FBvenn Ragnhild Madsen. Og HIV/AIDSfornektelsen deler han med Rolf Kenneth Myhre fra Nyhetsspeilet.
I en meningsutveksling med Øivind Bergh i nevnte tråd viser han ekte Lyskildetakter. Når han blir avslørt for sin kunnskapsløshet på områder utenfor sitt eget fagfelt blir han sint, og finner på løgner om sin meningsmotstander. Hvordan vet man at det er løgn? Han beklager utsagnet.
Han skryter videre på seg utdannelse han åpenbart ikke har på en måte jeg ikke vet om jeg skal kalle frekk eller hysterisk morsom:
«Og ja jeg har studert immunologi fra barneskolen først som er mer enn nok til å forstå at kvikksølv ikke skal inn i kroppen.»

I stedet for å komme med masse skjermdumper her viser jeg til en side på Facebook hvor en del uttalelser fra Vandvik er samlet, i tillegg til at jeg anbefaler å lese kommentarfeltene i Holes blogg.

Jeg glemte nesten å tilføye at vaksinering av barn nærmest har eliminert barnesykdommer i vår del av verden, og at HIV/AIDSfornektere fikk nok innflytelse hos president Thabo Mbeki i sør-afrika, noe som medførte ca 300 000 unødvendige dødsfall, siden livsviktig medisin ble stoppet.
Vandvik har meninger og holdninger som tilsier at han vil utsette barn for livsfare ved å ikke vaksinere dem, og sørge for at mange voksne dør ved å neglisjere deres behov for livreddende medisin.

Nå er ikke jeg spesielt begeistret for alle disse forskjellige behandlingmåtene i dette gråsonelandet, men en ting er jeg sikker på. Om disse behandlingsmåtene har noe for seg har de på ingen måte bruk for slike «talsmenn». Vandvik oppfører seg i mine øyne totalt uansvarlig i forhold til sitt yrke og som styremedlem i NAO, og dets etiske regler.

22 kommentarer om “The good, the bad and the ugly

  • Kan jo også legge til at han tydeligvis ikke har forstått hva lavere dødelighet (spesielt blant barn) gjør med befolkningsvekst.

   • Det er vel nettopp det som er Bill Gates «kampsak», og som konspirasjonsteoretikerne vil ha til at han vil minske jordens befolkning med vaksiner. 🙂

   • Alt tyder på at lavere barnedødelighet følges av lavere fødselsrate i de fleste kulturer. Det er også nøkkelen til å få kvinner inn i arbeidslivet og til å oppnå reell likestilling. Å nekte å gjøre noe med barnedødelighet i fattige land ut fra en dypøkologisk forestilling om at vi er «for mange mennesker» er uansett et grelt eksempel på økofascisme.

 1. Dere er vel en fin gjeng dere karane. Dere har helt glemt at vaksiner som er så godt dokumetert kunne ha vist til forksningen i stedet for å henge ut enkeltpersoner. Dere kan sågar føle dere så truet av slike » konspirasjonsteoretiker» at å lage en egen blogg om en person for å henge ut en meningsmotsatnder er helt normalt i et demokrati. Dere har ringt til min arbeidsgiver ro å true meg til taushet. Jeg synes synd på dere. Som i forvillelsen inn i vaksinedebatten greier å koke sammen mer kål enn de villeste konspirasjonsteoriene. Ders synes det er greit med polysorbat 80 og HCG antivitus og dere synes at o,oooo4% tilfeller av meslinger uten dødsfall er å rope et varsku for tvungen vaksinering. Jeg anbefaler dere så troende som dere er å stille først i køen for alle vaksiner i fremtiden på frivillig basis. Også for mentale sykdommer og for influensa og for diare samt flere livsfarlige epidimer som kommertil å komme. Over 100 nye vaksiner er under utprøving og testing. Jeg ønkser dere lykke til i kampen for å bringe meningsmotstandere til tasuhet med metoder som ikke hører hjemme i normalt tenkende mennesker , men i folk som er blindet av makt og hat. Hitler og andre diktatorer bruker metoder som dere nå vil innføre.

 2. Erlend: Dette er stakkarslig. Det er ingen som har ringt din arbeidsgiver, men Osteopat Forbundet ble kontaktet for å få en uttalelese om de støtter ditt antivakssyn. Du og dine rabiate venner fra vaksinasjonen er kunnskapsmessig konkurs. at du drar frem kneblingskortet er bare patetisk og understreker bare at dere ikke har noe å fare med. Det er ingen som hindrer deg i å lage leserinnlegg, blogge eller stå på torget og skrike ut ditt budskap, men dere må altså forholde dere til til kritikk. Du vet kanskje ikke hva kritikk er? Det er ikke knebling!

  Du er en uvitende klovn som faktisk klarer å lire av deg at HIV ikke smitter ved seksuell kontakt. Du burde ikke en gang få lov til å praktisere som Osteopat etter mitt syn. Du skulle vært sent rett på skolebenken. Du er en skam!

  • Jeg var i kontakt med osteopatforbundet i forbindelse med Vandviks uttalelser om HIV. Det er muligens det han refererer til? Det var fra min side en bekymringsmelding, hvilket er godt innenfor lovverket. Vandvik ga uttrykk for at HIV ikke var knyttet til AIDS, og at HIV-smitte ikke var så farlig.

   Hvis en helsearbeider sier noe slikt vil det være katastrofalt hvis noen tror på det. I verste fall kan det koste liv.

   Osteopatforbunde tok avstand fra dette, og klargjorde at dette kun sto for Vandviks regning. Jeg er tilfreds med deres svar.

   • Det viser at Osteopatforbundet ikke støtter Vandviks uttalelser, godt er det.

    Hvis noen ikke vet hvor ille det står til i vennekretsen til Vandvik, sjekke ut – Vaksinemotstand, løgn og dårlig kildekritikk: http://tovsugeren.blogspot.no/2013/12/vaksinemotstand-lgn-og-darlig.html

    Vandvik påstår også at det i 2011 var 47500 nye tilfeller av polio i India på grunn av poliovaksinen. Som jeg nevnte lenger oppe, du og dine rabiate klan av antivaksere er kunnskapsmessig konkurs.

   • Dere har tatt ting helt ut av sammneheng. Du snakker om rabiat klan. Dere har fullstendig mistet argumentsajonsgrunnlag når dere ikke kan holde dere til sak og anklager meg for å være barnemorder og at jeg ønsker at barn skal dø. Jeg har behandliet barn i over 20 år. Og så skal jeg høre så mye drittslenging fra en gruppe » oppegående personer » som bruker trusler og sjikane for å true meg til taushet at det ikke hører hjemme i en folkelig debatt. Hvis det vitenskaplige grunnlaget for argumentene deres er så dårlige at dere må bruke offenlig gapestokk og lage en blogg om hvor idiotisk personer er som tenker litt annerledes enn dere gjør så skjønner jeg ikke noe hvordan dere kan sove godt om natten. Jeg henviste til Nobelprisvinner i kjemi Kary Mullins som stilte kritiske spørsmål rundt AIDS og HIV. Jeg har ikke fornektet AIDS og HIV men bare stillt de samme spørsmålenene som Kary Mullis gjorde. Jeg har ikke fornektet Hitler eller holocaust som noen av dere påstår. Dere tok kontakt med forbundets leder som ringte meg etter direkte trusler fra visse «sinnsyke perosner i deres miljø»som ga uttrykk for bekymring for min holdning. Noe som førte til at jeg nå har trukket meg fra stillingen i forbundet. Synes virkelig dere oppegående «friske personer» at det er en fin demokratisk metode. Å bringe alle motstandere til taushet med alle midler. Det er normalt å stille kriitiske sprørsmål. Det er vitenskapen sin oppgave å stille kritiske sprørsmål ved tidligere «dokumenterte» effekter, Når nobelprisvinneren i kjemi stiller et slikt spørsmål» så bør vel jeg også kunne stille de samme spørsmålene. Og fordi jeg stiller meg kritisk til influensavaksinen som påviselig har null effekt. Systematisk oversiktsstudie T.jefferson et al 2010. og fordi jeg er kritisk til mye som foregår i skolemesinens regi så skal jeg bringes til taushet. De siste 5-10 årene har pharmaindustrien fått bøter og erstatningssaker på seg til en verdi av 100 miliiarder kroner. På grunn av svindel med tall, datajuks , feilrapportering, å unngå å dele data unnlate og oppgi all forksning som er gjort. Så forventer dere at jeg skal sitte å svelge alt som kommer fra den kanten med hud og hår. Anbefaler dere alle å gå å få tvungen vaksinering. 100 nye vaksiner ligger klar opg venter på dere. De er under utvikling. Lykke til.

  • Her er linken til Kary Mullins om mytene rundt AIDS som jeg postet.
   Men av erfaring vet jeg at dere ALDRI sjekker referanser som dere ikke selv har definert som pålitelige kilder. Eller la oss kalle det Pharmaindustirens kilder.

 3. Les gjennom denne og se om dere kommer opp med en fornuftig forklaring. Det er vel kosnpirasjonsteori dette også. MEn siden det kommer fra WHO så er det vel helt i orden. Da er vi jo informert.
  An astonishing journal paper. November, 1993. FASEB Journal, volume 7, pp.1381-1385. Authors—Stephan Dirnhofer et al. Dirnhofer was a member of the Institute for Biomedical Aging Research of the Austrian Academy of Sciences.

  A quote from the paper: “Our study provides insights into possible modes of action of the birth control vaccine promoted by the Task Force on Birth Control Vaccines of the WHO (World Health Organization).”

 4. I vennekretsene deres så er det normalt med trusler og tvinge folk til å si opp sine verv fordi det ikke er godkjent av høyeste hold. Høres verre ut enn i min vennekrets. Selv om det ikke er mine venner, men meningsfeller som har noen interesser.

  • Forstår jeg deg rett har du valgt å fratre et verv fremfor å moderere meningene dine. Det betyr bare at utsagnene mot deg i denne bloggposten, så vel som i kommentarene, står fjellstøtt. Du har da heller ikke påpekt konkrete feil i posten, heller bekreftet det jeg har skrevet.

 5. Du er altså en HIV/AIDS fornekter på linje med Kary Mullins. Greit å vite. Beyond Kary Mullis: The Alien Conspiracy Theory of AIDS: http://denyingaids.blogspot.no/2010/01/beyond-kary-mullis-alien-conspiracy.html

  Det sier jo det meste om ditt kunnskapsnivå. Jeg viste ikke at du var slik en tosk. Så korka er det faktisk ikke mulig å være et i opplyst samfunn som vårt.

  «I vennekretsene deres så er det normalt med trusler og tvinge folk til å si opp sine verv fordi det ikke er godkjent av høyeste hold.»

  Jeg håper da virkelig du kastet ut av forbudet du var medlem av. De kan da umulig være bekjent av å ha en rabiat antivakser og HIV/AIDS fornekter i forbudet.
  Les deg opp: Who the denialists are: http://www.aidstruth.org/denialism/denialists

  Hvordan smitter hiv? http://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=239&e=2&trg=Content_6505&Main_6157=6263:0:25,6055:1:0:0:::0:0&MainContent_6263=6505:0:25,8761:1:0:0:::0:0&Content_6505=6272:108196::1:6273:13:::0:0

  http://hivnorge.no/Om-hiv-aids/Slik-smitter-ikke-hiv

  «Jeg har ikke fornektet Hitler eller holocaust som noen av dere påstår».
  Det er ingen som har påstått etter det jeg sett, så ikke prat deg vekk nå

  At du er en sutrende rabiat antivakser og en HIV/AIDS fornekter, det stemmer jo perfekt, noe du faktisk bekrefter til fulle her. Jeg begriper ikke at noen kan være så kunnskapsløs som du er her.

 6. Vandvik: «Jeg har ikke fornektet AIDS og HIV men bare stillt de samme spørsmålene som Kary Mullis gjorde».

  Sier du det? Jeg får sitere deg her da: «Morsomt å se historien. Det er aldri blitt bevist at HIV viruset smitter ved seksuell kontakt. Det er aldri blitt bevist at et retrovirus forårsaker AIDS. Det viste CDC i 1992». http://tovsugeren.blogspot.no/2013/12/vaksinemotstand-lgn-og-darlig.html

  A: Det er blitt bevist utover enhver tvil at HIV kan smitte ved seksuell kontakt.

  B: Å ja, så du mener i fullt alvor at et retorvirus ikke kan forårsake AIDS? Retovirus kan forårsake sykdommer som blant annet aids og enkelte kreftformer. Jeg gidder ikke en gang linke dette opp, fordi dette er pensum på ungdomsskolen … som du tydelig ikke har fått med deg.

  Du må lære deg at kildekritikk ikke en blomst som vokser i skogen.

  • Jeg så også den formuleringen du viser til her, Tor J. Næss. Det var den som var bakgrunnen for min bekymringsmelding til Osteopatforbundet. Det er etter min mening helt forkastelig hvis en helsearbeiders sprer slike påstander.

   Så hvem er Kary Mullis? Amerikansk biokjemiker, Nobelpris i kjemi 1993 for bidrag til oppdagelsen av PCR (polymerase kjedereaksjon). Det hører med at avdøde professor Kjell Kleppe ved UiB antakelig spilte en vel så stor rolle i den oppdagelsen – men han var dessverre død da.

   Wikipedia skriver kort: «Since winning the Nobel Prize, Mullis has been criticized in The New York Times for promoting ideas in areas in which he has no expertise. He has promoted AIDS denialism, climate change denial and his belief in astrology.»

   Nok om ham. Det er antakelig viktigere hva de forskerne og legene som faktisk jobber med HIV og AIDS mener. Og de er som Næss skriver over her, fullstendig unisone. AIDS skyldes HIV, og smitter via kroppsvæsker, dvs. seksuelt eller via blod. Det har veldig klare implikasjoner, som alle seksuelt aktive mennesker må kjenne. Beskytt deg! Alle helsearbeideres plikt er å spre slik informasjon.

   Konspirasjonsteorier om AIDS/HV har kostet mange menneskeliv. Tidligere president Mbeki i Sør-Afrika var dessverre offer for slike ideer, og kampen mot AIDS sporet fullstendig av i hans presidentperiode. Tåpelige macho-holdninger, om det å ha ubeskyttet sex, ble populære. Det gikk selvsagt galt.

   I tillegg sto det mye vrøvl om vaksiner på Vandviks FB-sider, men det var altså AIDS/HIV-historiene han spredte som fikk meg til å reagere. Helsepersonell skal etter min mening ikke drive på med slikt. Jeg er fornøyd med at Osteopatforbundet markerte at dette ikke var deres ståsted, og noe de kunne stå inne for.

   • Dere skjønner fortsatt ikke poenget. Hvis jeg er uenig i noe som gjøres eller er enig i noe andre mener skal man ikke må nødt til å fratre sine stillinger i frykt for hva samfunnet mener om den meningen. Det kalles ikke demokrati. Det er DIKTATUR. Men så gjør du samme tabbe som dere alltid gjør: Angriper personen Kary Mullins personlig i steden for å å se åpent på hva det egentlig han sier. Jeg går ut fra at dere ikke har sett intervjuet av ham, men bare gått etter informasjon for å sverte ham slik som er vanlig i deres kretser. Og så blande inn en president fra sør afrika og hvor mange mennesker han har skylden for. Og så tilegne oss den samme meningen som han har er vanlig hersketeknikk. Så legger dere skylden på en konspirasjonsteori for spredningen av aids til millioner. Som dere selv sier så blir jeg ikke støttet av mitt eget forbund og heller ikke av min familie. Jeg greier ikke å overbevise min egen omgangskrets heller men likevel mener du at slike som meg kan nå millioner av mennesker og er skylden i at millioner av mennekseliv går tapt. Hører du ikke selv hvor tåpelig det er. Dr. Barbara Starfield samlet data fra 2003 i USA og hun fant at hvert år dør det 120 000 døsdfall forårsaket av medisiner og feilmedisinering. Samme år dør det 12000 av Aids og aidsrelaterte sykdommer. Dere kan sikkert finne noe dritt om henne og sverte henne også men hun er død.

  • Du og dere andre som er så ekstremt kloke og kan lese studier og bedømme kildekritikk på en så ekstrem god måte. Kunne du/ dere ha sett nærmere på dette og gi meg tilbakemelding. Hva slags mening burde jeg ha til dette og hvilken mening har dere om de studiene gjort av WHO. Jeg venter i spenning på svarene. Og hvis dere for en gang skyld kan komme med en mening som ikke angriper meg som person. Eksempel som klovn, idiot, barnemorder, konspirasjosnteoretiker, sinnsyk, avviker, du har ikke peiling, dum og du tar livet av mennekser, og vi advarer folk mot å gå til behandling hos ham. Det er litt sent forøvrig, Har behandlet pasienter i over 20 år så tror det er litt sent nå. For å gjøre det klart behandler jeg ikke syke mennesker. De skal til lege: For å gjøre det helt klart for alle sammen. Jeg behandler ikke kreft, aids og alvorlige sykdomstiltander.

   An astonishing journal paper. November, 1993. FASEB Journal, volume 7, pp.1381-1385. Authors—Stephan Dirnhofer et al. Dirnhofer was a member of the Institute for Biomedical Aging Research of the Austrian Academy of Sciences.

   A quote from the paper: “Our study provides insights into possible modes of action of the birth control vaccine promoted by the Task Force on Birth Control Vaccines of the WHO (World Health Organization).”

   Task force on birth controll vaccines gjnnomførte studier som dette:

   1991.The prelimanary clinical evaluaion of the safety and efficacy of a fertility regulating vaccine. P.D Griffin, W.R. Jones
   1992.Options for immunocontraception and issue to be adressed in the development of a birth control vaccine.

   • Du skriver:
    «Dere skjønner fortsatt ikke poenget. Hvis jeg er uenig i noe som gjøres eller er enig i noe andre mener skal man ikke må nødt til å fratre sine stillinger i frykt for hva samfunnet mener om den meningen. »

    Så du trakk deg ikke selv, men ble kastet ut? Nå sier jo Bergh at han sendte en bekymringsmelding. Og det du trakk deg fra/ble kastet ut av, det var vel et verv, ingen stilling? Eller fikk du lønn for det?
    Du må uansett ta dette med de som kastet deg ut, ikke de som har sendt bekymringsmelding. Det er nettopp demokratiet som gir rom for slike bekymringsmeldinger. Det som eventuelt kan kalles diktatur er forbundet som ikke lenger ville ha deg i vervet på grunn av meningene dine. Og det er altså ikke hvilke som helst meninger det er snakk om, det er meninger som går fullstendig på tvers av hva vitenskapen sier. Det er ikke akkurat noe under at du ikke klarer å oerbevise dine nærmeste omgivelser om dette. Det som er underet her – i negativ form – er at du ikke har selvinnsikt nok til å vurdere om det kanskje er du selv som tar feil.
    Når jeg ser hva du oppfatter som personangrep vil det ikke forundre meg om du oppfatter dette som et og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s