Omsorgsfullhet eller egoisme?

Oppdatering 29.5.15
Siden dette ble skrevet har ikke kritikken fra denne fløyen i samfunnet blitt mindre. Og på samme måte som våre venner vaksinemotstanderne, de aksepterer ikke kritikk.
I BergensAvisen har Filip Rygg skrevet en kritisk artikkel om denne urimelige kritikken av barnevernet.
Følgende skrev jeg med tanke på kommentarfeltet der.

På hevntokt mot barnevernet.
Jeg har forvillet meg inn i et kommentarfelt om barnevernet.
Det er sterk motstand mot BV i enkelte kretser. Faktisk de samme kretsene som er vaksinemotstandere og konspirasjonsteoretikere. Er det noe disse kan så er det å hate. De kater vitenskap, de hater autoriteter, de hater det rasjonelle, de hater HEF. Og de eier ungene sine og kan gjøre som de vil med dem. Det er tilsynelatende bedre at de er hjemme hos slemme, biologiske foreldre enn hos snille fosterforeldre. Det ser ut som at i allefall noen av dem har dårlig erfaring med BV selv. Enten som barn (barnehjem) eller som foreldre.
Og noen av dem ser ut til å være på rene hevntokt. For det er ikke småtterier man blir presentert for. Hør bare:
«Barnevernet er ikke, har aldri vært og kommer aldri til å bli til barnets beste.»


Barna er den mest sårbare gruppen av mennesker, og desverre finnes det en gruppe barn som lider i de biologiske hjemmene sine. Foreldrene (eller om barnet bare bor med en av dem) kan ha dårlig økonomi. Vi vet at disse barna gjerne gruer seg til høytider hvor foreldre rett og slett ikke har råd til å følge opp det jeg mener er et økonomisk rotterace. Det kan dreie seg om sommerferier eller jul.
Så er det barn som lider under foreldres rusmisbruk, med krangling og slåssing, og hvor det kanskje går ut over barna fysisk. Og så er det misbruk.
Det dreier seg om over 100.000 barn, i tillegg må man regne med mørketall.
NRK har skrevet om det
I tillegg kommer barn som av forskjellige grunner ikke blir vaksinert. Jeg mener det kommer inn under omsorgssvikt

Om ikke foreldre får bukt med problemene kan de snakke med barnevernet. Barnevernet er en instans som først og fremst er der for å hjelpe barnefamilien. Klarer man ikke det må man finne andre løsninger. En av dem er å ta barna ut av hjemmet og omplassere dem i fosterhjem. Det er viktig å huske at ingen eier sine barn.

Når man kopler inn Barnevernet er kan det være forelder selv eller nær familie som kontakter dem for hjelp og veiledning. Det kan være naboer venner eller venner som ikke orker å se barn lide. Det kan og være folk som bruker Barnevernet som hevn. Men det hører nok til unntakene. Uansett ender det innimellom med at barn blir tatt ut av biologiske hjem.
Denne statistikken viser størrelsesforholdet mellom slike inngrep og totalt antall saker.
Barnevernet gjør feil. Et eksempel er den nylige saken hvor en 10åring sultet ihjel. Her kunne barnevernet gått inn tidligere.
Og så er det en håndfull mennesker som mener at de er feilbehandlet, og går til pressen og fremstiller sin sak svært subjektivt, og Barnevernet har taushetsplikt. Selv stoler jeg ikke på alle slike saker.
Så om du lurer på om vi trenger barnevernet er min klare oppfatning at det gjør vi.

Men hva har så barn med denne bloggen å gjøre?
Den gruppen mennesker denne bloggen tar for seg er veldig opptatt av barns velvære. I grunnlaget bra innstilling, men desverre feiler de stort i mine øyne.
Dette ekstreme miljøet som ligger i krysningspunktet mellom vaksinemotstandere og konspirasjonsteoretikere vil verken at barna deres skal vaksineres, eller ha noe barnevern. De mener man eier barna sine, og at de har det best hos biologiske foreldre uansett.

Dere kjenner allerede til den ekstreme vaksinemotstandsiden Vaksineaksjon.no, og hva den bedriver og hvem.
Dere vet og at den er startet opp av bla. Kjetil Dreyer (som jeg har blogget om her). Han har og startet Barnevernaksjonen.no, som i realiteten er en side som motarbeider barnevernet. En som frekventerer begge disse gruppene er May-Harriet Seppola, og hun er like mye mot vaksiner som hun er mot barnevernet
En annen FBgruppe hvor motstand mot barnevernet står sterkt er støttegruppa til Marius Reikerås.
På den gruppa er Kristin Brataas en av de toneangivende i kampen mot barnevernet, og legger gjerne ut Youtubevideoer med naziflagg på stortinget for å underbygge hva hun mener om barnevernet. Hun var forøvrig med i Ulf Leirsteins «Stortingets rettssikkerhetsgruppe», satt sammen av Marius Reikerås.
Man prøver å danne et bilde av at fosterforeldre er fosterforeldre for pengenes skyld, man henger ut barnevernsansatte og politikere på det groveste, at det er brudd på menneskerettighetene og at barnevernet driver menneskehandel.

Her ser vi mennesker som tilsynelatende vil barn beste, men strekker seg langt både for å frata barn i en vanskelig situasjon mulighet til hjelp, og å gjøre barn motagelige for barnesykdommer vi egentlig er kvitt, men som nå blusser opp på grunn av disse menneskene.
Jeg syns de burde skamme seg, de fremstår mer egoistiske enn velmenende og omsorgsfulle.

Noen tilfeldige, men illustrerende skjermdumper fra denne tråden på støttegruppa til Reikerås:


Screenshot 2014-11-16 14.10.38
Screenshot 2014-11-16 14.09.04Screenshot 2014-11-16 14.08.52

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s