Vaksinemotstandernes nazisverting

Tidligere har vi sett vaksinemotstandere manipulere bilder for å fremstille meningsmotstandere som nazister, andre har blitt kalt Rinnanbandemedlemmer. Det er altså ikke bare pedosvertekampanjer ute og går.

Nå tar homeopat Lisbeth Aardal fra Skien denne tråden opp i sammenheng med at Skepsis har et rapporteringsoppsett slik at useriøse alternativbehandlere kan lukes ut.
Hun kommenterer det slik i denne tråden på Kjetil Dreyers FBside:
Screenshot 2014-12-17 10.33.05

Lisbeth Aardal er som sagt fra Skien, og har Ingunn Røiseland som mentor. Aardal sto ved hennes side når Røiseland ble kastet ut av huset sitt i høst. Mon tro om Røiseland står ved Aardals side i dette utsagnet. For utspillet er stygt. Man sammenlikner det å si fra at «hei, her er det en alternativ behandler som ikke følger norsk lov» med å sladre til den tyske okkupasjonsmakten på folk som motarbeidet dem, ofte med henretting uten lov og dom som konsekvens.

Miljøet Aardal nå lener seg mot har en historikk på å masserapportere (altså organisert rapportering) meningsmotstandere på Facebook, for bare å nevne vaksinemotstandere ved navn.
Det er altså Kjetil Dreyer som har reagert sterkt på dette rapporteringsskjemaet, et skjema de vel egentlig burde hatt selv. Da kunne alternativ medisin-bransjen selv hatt et system for å luke ut useriøse aktører i egen bransje. De har flere ganger sagt at dette er ønskelig, men det er en ting vi neppe vil se skjer. Alternativ medisin-bransjen er ikke interessert i å rydde opp i egne rekker. Da må de nesten finne seg i at andre tar den jobben.
Dreyer har nylig startet opp «Helsefrihets-aksjonen». Under påskudd av å ønske at folk skal få kjøpt de helsemidlene de vil, er dette en kampanje Dreyer har startet for å få selge flest mulig ikkevirkende «remedier».

Snuser man litt rundt finner man et annet skjema, et skjema for innrapportering av bivirkninger. Det er Legemiddelverket som har det skjemaet. Er dette også oppfordring til angiveri?
Har alternativ medisinbransjen noe tilsvarende? Nei. OK, rett skal være rett, alternativ medisin virker ikke, og kan derved heller ikke ha bivirkninger, så dét skjemaet klarer de seg uten. Men noe internt kontrollorgan i den bransjen er like fraværende som virkning av homeopati. Det er rett og slett ingen kontroll. Ut over det skjemaet Aardal, Dreyer og sikkert mange andre raser over. De vil ikke ha kontroll, de vil ikke kontrolleres. De vil ha frihet til å lure folk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s