Antisemitt, moi?

Antisemittisme i konspirasjonsteorimiljøet er godt dokumentert.
Tøvsugeren nevner det Antisemittismen i konspirasjonsmiljøet og Antisemittismen i konspirasjonsmiljøet 2
John Færseth tar det opp i artikkelen Antisemittisme – alle konspirasjonsteoriers mor.
Konspirasjonsteoretikeren Tore Krudtaa mener seg stemplet som nettopp antisemitt, noe han er rasende over.
Et nokså nytt eksempel her (Fra kommentarfeltet til Tøvsugeren):
Skjermbilde 2016-03-07 12.34.08

Jeg skal prøve å finne ut om det er noen grunn til å kalle Krudtaa antisemitt.
Det som er hevet over en hver tvil er at han gjentatte ganger har linket til en artikkel i den antisemittiske Riksavisen, med den konsekvens at klikker man på linken, får man i tillegg opp masse antisemittisk stoff.
(Merk at jeg tar avstand fra både antisemittisme og Riksavisen)
Han har og linket til Nyhetsspeilet, og nekter kategorisk på at det stedet kan kalles antisemittisk. Nyhetsspeilet har flere antisemittiske artikler.
Og med de nye linkene han har lagt ut i dag (7.2.17) er jeg for min egen del ikke lenger i tvil om at han i det minste vet hva han legger ut.

Og ja, etter min oppfatning er Krudtaa nå antisemitt.

14.12.18

Gjentatt tvil om holocaust 1 og 2

5.10.17
Slår tvil om Holocaust. I kommentarfeltet til et innlegg om konspirasjonsteorier skriver Krudtaa følgende når det blir snakk om Holocaust.


De siste eksemplene fra hans egen vegg (7.2.17):
skjermbilde-2017-02-07-15-20-43
skjermbilde-2017-02-07-15-20-52For de som ikke vet det, Jarle Johannesen er mannen bak den antisemittiske Riksavisen. Som Krudtaa har linket til flere ganger. Christopher Bollyn er også en kjent antisemitt og konspirasjonsteoretiker.

Noen eldre eksempler (4.11.16):
skjermbilde-2016-11-05-12-14-55New World Order er ifølge Wikipedia:

Konspirasjonsteoriene er mest kjent fra den høyre– eller ekstremt høyrepolitiske siden, men kan finnes i både venstre- og høyrepolitiken. Noen tilhengere av konspirasjonsteorier anser seg også for å være i sentrum, og mener at både høyre og venstre kontrolleres av makteliten for å dele opp mennesker slik at de skal kjempe mot hverandre istedenfor mot makten.
Den nye verdensordningen sies å bli styrt av rike kapitalister, plutokrater og internasjonale bankierer. Teoriene om hvem som står bak den nye verdensorden, og hva som nøyaktig er den bakenforliggende agenda, varierer imidlertid noe ut fra hvilket politisk miljø teorien fremmes i.

  • Innen høyre– eller ekstremt høyrepolitiske miljøer finner man en utbredt tro på at det er jødene som står bak konspirasjonen. Teorien er at det er en sionistisk konspirasjon for å fremme Israel og det jødiske folk. I denne sammenhengen påpekes det ofte at flere av de eldste internasjonalt rikeste familiene, som Rothschild og Rockefeller, er jødiske. På ytre høyresiden i USA finner man ofte en tro på at jødene kontrollerer både den amerikanske administrasjonen, europeiske finans– og familiedynastier, og Russland både før og etter Sovjetunionens fall.

For en tid tilbake postet han følgende på Facebook:
Skjermbilde 2016-02-22 11.14.05
Denne postingen ble tatt frem i rettssaken Krudtaa vs Bergh.
Jeg var tilstede og noterte følgende dialog mellom Krudtaa og dommeren:

Dommer: Var det Israel som sto bak 911?
Krudtaa: Det eksisterer et bilde av israelere som jublet når tårnene falt.

25.3.16 gjentar han dette på sin egen vegg.
Skjermbilde 2016-03-25 16.45.56

Krudtaa linker her til en iransk propagandavideo med en som gir seg ut som amerikansk ekspert på sikkerhetspolitikk og uriktig utgir seg for å være jøde, for å prøve å gi Israel skylda for 911.
Det ble ikke sprengt 3 tårn. Det ble kjørt fly inn i to av dem, og «vrakgods» skadet WTC7 såpass at den og til slutt raste.

En annen skjermdump viser at Krudtaa går til angrep på Bilderbergergruppen.
Skjermbilde 2016-02-22 11.27.34

Bilderbergergruppen blir av konspirasjonsteoretikere koplet opp mot jøder. Det samme kan sies om Federal Reserve.

Det er flere eksempler på hans angrep både på Bilderbergergruppen og Federal reserve. Det er altså ikke engangsforeteelser vi snakker om.

Til sist siterer jeg Krudtaa selv, i en kommentar han har til en uttalelse i dommen i saken mellom ham og Bergh:

Dommeren ser ut til å ha skrevet dommen i søvne eller i en dybderus. Hvor koko påstandene til dommeren (merk at det kun er påstander og aldri noen henvisning til bevis). Dommeren skriver bl.a. dette i dommen:
«…Krudtaa har dessuten linket til sider som inneholder en rekke artikler som dypest sett har et antisemittisk opphav. Det er vist til artikler som gjelder Bilderberger-gruppen, Rotschildfamilien, osv…»
Hvordan en dommer kan få seg til å skrive noe så alvorlig og uansvarlig når jeg aldri har lenket til noe antisemittisk, er ganske ubegripelig.

Som man ser evner ikke Krudtaa helt å ta inn over seg hva han faktisk har sagt og gjort. Og her er et eksempel på det – og hvor rasende han er på dommen – fra samme kommentarfelt:
Skjermbilde 2016-02-22 13.43.36

I mine øyne gjør nå Krudtaa dette med vitende og vilje, altså poster antisemittisk materiale og linker.  Det kan ikke lenger bortforklares.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s