Hall of Shame

Denne bloggposten ble først publisert 9.4.14. under navnet Norske Vaksinemotstanderes Hall of Shame.

I sammenheng med NRKs serie Folkeopplysningen og episoden om vaksinemotstand 5.10.14 er den oppdatert.
Se samtidig Øivind Bergs artikkel Det Alternative Monster

En «advarsel» til deg som kanskje ikke kjenner dette miljøet spesielt godt og muligens syns dette blir i overkant personfokusert, dette kan være nyttig å lese:
I Skitstormen – Torgrim Eggen
Anti-vaksinasjonsbevegelsens «intellektuelle» alibi – Asbjørn Dyrendal
Noen av de som omtales står også bak en stygg svertekampanje.

Med vaksinemotstandere mener jeg i denne sammenhengen mennesker som aktivt motarbeider vaksinering av barn (spesielt da MMR– og HPV-vaksinene) ved å spre uriktig desinformasjon og skremselspropaganda om disse som at de inneholder kvikksølv, fører til autisme, og har andre farlige bivirkninger. Vaksiner har ikke inneholdt kvikksølv på mange år, og det er ikke noe vitenskaplig belegg for å si at vaksiner av noe slag medfører autisme. HPV-vaksinen regnes som svært trygg.
De hevder å være vaksineskeptikere, men dette er tull, det de gjør er å spre desinformasjon. De stiller ikke spørsmål.

Det er hevet over en hver tvil at vaksinering av barn nærmest har eliminert en del barnesykdommer hos oss. Sykdommer som for bare noen tiår siden invalidiserte og tok liv av millioner av barn, og som på grunn av vaksiner nærmest er vekk fra vår del av verden i dag. De fleste vet og aksepterer dette, tar ansvaret og vaksinerer barna sine. Og det er ikke bare det personlige ansvaret for egne barn, det er det felles ansvaret som tilsier at alle som kan det vaksineres så gruppeimmuniteten opprettholdes, og man trygger de barn som av forskjellige grunner ikke kan vaksinere seg. Fordi dette fungerer så bra og det er så mange som vaksinerer barna sine er det ikke nødvendig med tvungen vaksinering.
En generell side om vaksiner med mange lenker finner du her.

Men noen få mennesker aksepterer ikke dette. Det har i årevis vært kampanjer mot vaksinering av barn rundt omkring på nettet, spesielt mot såkalte «mammaforum». Det var allerede da ganske stygt. Så samlet noen av disse menneskene seg rundt Vaksineaksjon.no, en aksjon mot svineinfluensavaksinen. De advarte mot alt innholdet i den på amatørvis (ingen av dem fagfolk), og fikk  i deres egne øyne rett når den beklagelige bivirkningen desverre dukket opp. De hadde flaks. Like desverre det.

Litt historikk om vaksinemotstand. Jeg vet ikke hvordan det lå an med motstand/motarbeidelse av vaksinering av barn før Andrew Wakefield og hans teori om at vaksiner fører til autisme, men når dette «ekspoderte» i media og nettet ble allemannseie spredde nok vaksinemotstanden seg kraftig. Som mye annet tull kommer dette og fra USA, hvor man faktisk som en «motkultur» har smitteringer for å spre blant annet meslinger i disse miljøene.
Den norske homeopaten og vaksinemotstanderen Gro Lystad kom med et par kontroversielle uttalelser om dette i NRK for 4 år siden, og hvor mye av holdningen til vaksinemotstandere kommer frem:

Homeopat Gro Lystad ser ingen grunn til bekymring for meslinger, og mener sykdommen er bra for barn.
– Meslinger er ifølge Rudolf Steiner en transformerende sykdom som gjør at du vokser som menneske. Dette blir vi fratatt ved vaksinasjon.
– Er du helt sikker på at dette er positivt for barna?
– Jeg er helt sikker på at det er positivt for et barn som er friskt. Det kan tenkes at enkelte vil dø, men dette gjelder barn som er svekket på forhånd, sier hun til NRK.
Lystad har også god kjennskap til at en del foreldre går inn for å få barna smittet av meslinger.
– I Steiner-miljøet finnes det enkelte steder såkalte smitteringer. Hvis de hører om barn som har meslinger, kusma eller røde hunder, så vil de gjerne at folk skal ha det.
– Jeg synes det er fornuftig, spesielt om man har en homeopat i ryggen, og jeg har gjort det mange ganger.
Det er ikke bare meslinger Lystad mener man kan droppe vaksine mot men også difteri, hjernehinnebetennelse, kikhoste, kusma, meslinger, polio, røde hunder, stivkrampe, influensa, tuberkolose og tropiske sykdommer.
– Mener du da at alle disse vaksinene er overflødige?
-Jeg mener det er bedre måter å behandle disse sykdommene på enn å vaksinere.

I Norge har mye av grunnlaget for vaksinemotstand blitt lagt med boka Vaksinasjon av R. E. Hanssen fra 2006, og bøkene til Per Aslak Ertesvåg og hans artikler om vaksiner. Men allerede i 2003 kan vi lese om smitteringene Gro Lystad snakker om i artikkelen «Satser på smitteringer fremfor vaksine» i Bergens Tidende.

Så kom Human-Etisk Forbund (HEF) med sin kampanje Ingen Liker Å Bli Lurt. Kampanjen skulle rette seg mot den delen av alternativ medisin-bransjen som drev med svindel. Blant annet homeopater ble nevnt ved navn, homeopati ble avkledd som det det er, og folk følte seg hengt ut fordi de ikke kunne forsvare sitt «fag». Alternativmiljøet generelt som ikke akkurat er en homogen, lettdefinert masse ble noe urettferdig uglesett, og av flere i ILÅBL-leieren ble alle alternative skåret over en kam. Miljøet rundt ILÅBL (skeptikere) var også svært variert i forhold til bakgrunn, men de fleste så nytten av og behovet for kampanjen, som hadde som målsetting å opplyse de som ikke visste så mye om alternativ medisin, men som vurderte å prøve. Ganske raskt var en gjeng vaksinemotstandere samlet rundt Facebooksiden «I Lyskilden», et motsvar til ILÅBL.  Det ble flere verbale slag, og mye ufint fra begge sider.  I Lyskilden sensurerte sine motstandere, ILÅBL sensurerte sine egne. Henholdsvis når de var uenige hos I Lyskilden, og ufine hos ILÅBL. Etter hvert døde de verbale slagene på de nevnte steder ut, og kampene ble utkjempet andre steder. I tillegg til på I Lyskilden ble (og blir) antivaksinepropaganda  spredd på Facebooksiden til Vaksineaksjon.no og den nyere FBsiden Fri Presse.
De har i tillegg til vaksinemotstand kjørt en svært stygg pedosvertekampanje hvor de over tid og planlagt og samkjørt har lagt vekt på å fremstille enkelte av deres motstandere, og for den saks skyld hele miljøet rundt HEF og skeptikere som både pedofile og propedofile.

Det er først og fremst på Facebooksidene I LyskildenFri Presse og Vaksineaksjon.no man finner vaksinemotstanderne, men flere er også tilknyttet Nyhetsspeilet.no (Nettside) og Barnevernaksjonen.no.
Det disse sidene har til felles er at de blokkerer 100% for kritiske tilbakemeldinger, uansett hvor sakelige de måtte være. Meldinger slettes, profiler utestenges fra gruppene. Blokkering fra egne profiler er og vanlig. I en periode var det umulig å nevne enkelte av dem med navn, eller skrive om dem, uten å bli rapportert og utestengt. Det førte til at mange av dem også ble blokkert av skeptikere.
Deres syn på ytringsfrihet er søkt. De forbeholder seg retten å si hva de vil om hvem de vil uten å bli motsagt. Og sier man mot dem er det personangrep og angrep på ytringsfriheten. Noe som gjør at de selv går til motangrep på konstruktiv kritikk. En konsekvens av dette var den nå tapte pedosvertekampanjen, som de fleste av dem ser ut til å ha lagt bak seg. Av andre ting de har felles er et uutgrunnelig hat til HEF, barnevernet og venstresiden i norsk politikk. Mange av dem er ganske høyrevridde uten å være uttalte innvandringsmotstandere, men noen er det og.

Jeg vil her presentere de som i dag oppfattes som de mest aktive vaksinemotstanderne i Norge. Dette er mennesker som herved merkes med rød varselstrekant når det kommer til helsespørsmål: Ikke hør på dem.

Rekkefølgen er nå alfabetisk.
Vaksineaksjon.no er nå gjort lukket, dvs ikke innsyn med mindre man er medlem. Meld deg gjerne inn, og fortell dem hva du mener om dem.


Sølje Bergman
C-kjendisen kom dundrende inn i media som vaksinemotstander i NRKs ypperlige serie Folkeopplysningen. Og har blitt der.
Hun har virkelig fått fritt spillerom i pressen, og hun har fått kjørt seg i kommentarfeltene.
Vi som er for vaksiner burde egentlig takke henne, fordi hun virkelig har fått en del vaksinemotstandere til å eksponere seg selv og sin galskap.
Hun har og uttalt at hun ville oppsøkt en smittering med barna om det ble en meslingepidemi.


Ishmi Bohn  (Micella Bøhn)
Vaksinemotstander og konspirasjonsteoretiker. Aktiv på egen FBside og Vaksineaksjon.
Screenshot 2015-04-02 14.39.00


Bjørg Brennan
Vaksinemotstander, aktiv på Vaksineaksjon
Screenshot 2014-10-14 22.59.33


Kjetil Andreas Dreyer
En av hovedpersonene bak Vaksineaksjon.no sammen med Ingunn Røiseland (nå Sigurdsdatter) og Hans Kristian Gaarder. Driver AltShop som selger sølvvann og en rekke andre alternative helseprodukter med ukjent og eller manglende dokumentasjon for virkning. Administrator på Facebooksiden Vaksineaksjon.no. Verbalt agressiv når han blir presset, og fremstår truende mot meningsmotstandere. Generelt svært ufin i væremåte, og sprer ikke bare vaksinemotstand, men feilaktig info om blant annet kreft og strålebehandling.
Dreyer har gitt uttrykk for at han vet hvordan kreft kan behandles, og at han gir råd om dette. Dreyer har også uttrykt klare Holocaustrevisjonistiske standpunkter, og hevdet at Hitler var adoptert av, og kontrollert av den jødiske familien Rotschild.

Han har fått sin egen blogpost her.

Screenshot 2014-04-09 21.00.43


Lillian Dyrnes:
Vaksinemotstander og konspirasjonsteoretiker.  Linker til Nyhetsspeilet. Aktiv på Vaksineaksjon.no.
skjermbilde-2016-10-24-13-37-00


Berit Anne Einang:
Vaksinemotstander, konspirasjonsteoretiker, antisemitt, homofob.
Aktiv i Facebookgrupper og kommentarfelt
Fra hennes egen FBside:

Screenshot 2015-02-23 22.50.17

Et annet sted hvor hun anbefaler smitteringer (12.2.15):

Screenshot 2015-03-23 01.53.18

 


Idar Elvemo
Vaksinemotstander, aktiv på Vaksinemotstand.no.
skjermbilde-2016-10-24-13-56-42
skjermbilde-2016-10-24-13-56-18


Per Aslak Ertesvåg
Ikke konkret aktiv i miljøet, men interessant på grunnlag av antivaksineinnhold i bøkene sine, koplingen mot konspirasjonsteorinettstedet Nyhetsspeilet, og koplingen mot Amerikansk ytre høyre, med alt det det medfører. Har sannsynligvis inspirert Ingunn Sigurdsdatter en del rundt hennes tilknytning til den høyrevridde amerikanske freemen-bevegelsen, og hun regner ham som en god venn. Regnes for å være mannen som startet det moderne norske konspirasjonsteorimiljøet med boken Makten bak makten i 2006.


Dag Fallet
Har sin egen blogg Garden of serendipity og The Beam, med tilhørende Facebookside.  Er frisør i Cambridge, England. Erklært vaksinemotstander. Ikke spesielt aktiv utenfor bloggen. Selv om han ikke konkret startet pedosvertekampanjen var det han som organiserte den via bloggen sin, både ved å skrive om den, og sørge for bred og timet publisering av den. Han har aldri direkte kalt noen pedofil, men har uttrykt seg på en slik måte at det er hevet over tvil at han mener de han omtaler er det, og vil at andre skal oppfatte det slik. Noe flere av skjermdumpene her er dokumentasjon på.

Screenshot fra den nye bloggen til Dag Fallet Thebeam.org:
Screenshot 2014-10-08 12.44.01


Hans Kristian Gaarder
Fullblods konspirasjonsteoretiker tilknyttet Nyhetsspeilet. Også vaksinemotstander, og var med i Vaksineaksjonen sammen med Kjetil Dreyer og Ingunn Sigurdsdatter, som han fortsatt har et tett samarbeid med. Har skrevet blant annet dette om vaksiner på Nyhetsspeilet.
Skjermbilde 2014-10-06 kl. 23.36.44


Per Einar Guthus
Vaksinemotstander, tidvis svært aktiv på Vaksineaksjon.no
Screenshot 2014-10-08 13.11.51


Nina Hansen
Vaksinemotstander, konspirasjonsteoretiker, Jenny McCarthy-fan, aktiv på Vaksineaksjon, egen FBside og i kommentarfelt (Disqus)
Screenshot 2015-04-02 14.13.00
Screenshot 2015-04-02 14.11.14


Rolf Erik Hanssen
Er ikke veldig aktiv for tiden, men relevant her fordi han var aktiv i forskjellige kommentarfelt som vaksinemotstander allerede før Vaksineaksjon.no. Notorisk pøbel mot alt og alle som sier ham i mot, og var den som tente gnisten til pedosvertekampanjen.
Drev tidligere som homeopat hos Hommelvik Naturmedisinske senter. Har gitt ut boken «Vaksinasjon». Boken hevder at det ikke finnes noe bevis for at vaksinasjon virkelig fungerer. Forfatteren stiller spørsmålstegn ved ulike vaksiners effektivitet og mulige bivirkninger, med spesielt fokus på vaksiner for barn. I Riksavisen fikk boken en bokanmeldelse i 2008 hvor den naturligvis fikk «stående applaus». Kanskje ikke så rart vi tar i betrakting at Riksavisen.no drives av mennesker med en livlig konspirativ virkelighetsoppfatting. Hanssen var talsperson for Vaksineaksjon.no for noen år siden i forbindelse med svineinfluensavaksinen. Han deltok i flere debatter sammen med Kjetil Dreyer som driver Altshop.no og som var leder for Vaksineaksjon. Hanssen er kjent for å bruke særdeles bred penn i diskusjoner hvor han er langt over gjennomsittet opptatt av selve motdebattanten, noe som ikke var særlig pent å se på. Du kan lese om hans debattstil her og her samt her.
Tilføyelse 21.2.16: Jeg presiserer at jeg tar avstand fra den antisemittiske Riksavisen, dens redaktør, antisemittisme, og boka til Hanssen

Hanssen er administrator på Facebooksiden Vaksineaksjon.no.
Screenshot 2014-10-08 13.04.09


Mona Haugan Stuve
Aktiv bidragsyter på vaksineaksjon.no.
Drev tidligere Hulda Klinikken som er tuftet på filosofien til Hulda Regehr Clark. Hun hevdet å kunne kurere kreft, AIDS, og mange andre alvorlige sykdommer. Hulda Clark hevdet at en eneste parasitt er årsaken til kreft. Hulda Regehr Clark døde av kreft. Stuve var tidlig ute med å promotere pedosvertekampanjen til Dag Fallet.

Her ser vi at hun klamrer seg fast til autismebløffen:
Screenshot 2014-03-21 17.15.44 Stuve

Screenshot 2015-03-08 12.07.09


Are Erlend Hegrand
Konspirasjonsteoretisk vaksinemotstander. Har eget blogginnlegg her
Skjermbilde 2014-10-06 kl. 23.13.00


Trude Helén Hole
Har egen blogg. Nedlatende sinnablogger som er ukritisk til det meste. Ble dradd inn i pedosvertekampanjen av Dag Fallet via Ole-John Saga. Har siden vist seg som et nyttig talerør for vaksinemotstandere og nylig skrevet flere blogginnlegg om det [1] [2] som utmerker seg ved totalt mangel på faglig tyngde. En av de få som i noen grad bruker Twitter:
Skjermbilde 2014-10-06 kl. 23.24.42


Unni Anita Iversen
Deltok aktivt i Vaksineaksjon.no fra starten. Et nærmest konspirasjonsteoretisk forhold til Arbeiderpartiet og den rødgrønne regjeringen. Har forbindelser til høyreekstremistiske miljøer.
Kranglevoren, ufin i fremferd. Går ikke av veien for å kalle folk propedofile. Fremstår sint og bitter.
Aktiv vaksinemotstander.


Screenshot 2014-07-13 12.55.16
Screenshot 2014-07-13 12.52.52


Janicke de Leon
Agressiv vaksinemotstander, aktiv i kommentarfelt og på Vaksineaksjon.no.
Her fra aksjonen «Nei til tvangsvaksinering«.
Screenshot 2015-04-02 14.00.11


Klaus Keysan
Notorisk kommentarfeltsliter, også aktiv i Vaksineaksjon.no. I hver ny tråd starter han på null, som om han har glemt at han akkurat har blitt fortalt at han tar feil. De samme spørsmålene, den samme fornektelse av forskning og vitenskap. Nedlatende høflig.
Dette utklippet  illustrerer hans holdning ganske bra.
Skjermbilde 2015-09-22 23.02.16

I tillegg er det allerede laget en bra blogpost om ham her, på Suntvett.no.


Per Kjellstad
Vaksinemotstander, aktiv på Vaksineaksjon. Blir kvalm av forskning.
skjermbilde-2016-10-24-13-46-21

skjermbilde-2016-10-24-13-46-11


Lindis Kronberg
Aktiv på Vaksineaksjon.no og i nærmiljøet.
Kanskje mest kjent for å skrive brev til skolen og be dem informere om farene ved vaksiner.
Skjermbilde 2015-11-04 12.38.23

Blånekter på å være konspirasjonsteoretiker, og skriver dette:
Skjermbilde 2015-11-04 12.36.04


Tore B. Krudtaa
Forhenværende MDGpolitiker, konspirasjonsteoretiker, tror ikke på klimaendringer. Står bak nettstedet Monsanto.no. Også vaksinemotstander. Delaktig i  å spre pedosvertebloggen til Dag Fallet flere ganger. Svært agressiv i diskusjoner, spammer ofte kommentarfelt med irrelevante ting, og går ikke av veien for å ringe redaksjoner for å få fjernet innlegg under trussel om advokat. Se egen bloggpost.

screenshot-2013-12-20-23-32-07


Otto Lund
Konspirasjonsteoretiker og vaksinemotstander. Fremstår med ørepropper og skylapper når han diskuterer. Ved siden av vaksiner opptatt av 911 og falsk flagg. Har tendens til å spamme ned de stedene han slipper til på, og har fått tilsnakk av Kjetil Dreyer på Vaksineaksjon.no. Går under navnet «Falcon» på Nyhetsspeilet.no.
Screenshot 2014-04-09 23.40.59


Sandy Lunøe
Vaksinemotstander, konspirasjonsteoretiker, «Farmasøyt». Svært aktiv spreder av hva det måtte være av vaksinemotstand på Vaksineaksjon.no, og er moderator der. Har løyet på seg en lektorstilling i farmasi ved UiO. Dette er avkreftet av UiO, som sa et det eneste de hadde med henne var et 20 % vikariat i noen måneder i 1997.
Også aktiv på engelske vaksinemotstandssider, oversetter til og fra engelsk.

FireShot Screen Capture #732 - 'Vaksineaksjon_no - Vaksineinformasjon for den bevisste' - www_facebook_com_groups_vaksineaksjon__fref=ts[6]

Screenshot 2014-10-08 16.18.36


Ragnhild Marie (Ragna) Madsen
Står bak Facebooksiden Fri Presse og bloggen Ny Injeksjon. Utdannet sykepleier. Svært aktiv vaksinemotstander. En svært uetisk kombinasjon. Går sjelden i diskusjon med folk, men sprer masse villedende vaksineinfo. Admin på Vaksineaksjon.no.
madesen beundrer Wakefield-2012-mars_thumb[14]


Rolf Kenneth Myhre
Konspirasjonsteoretiker og vaksinemotstander tilknyttet Nyhetsspeilet.
Skjermbilde 2014-10-06 kl. 22.10.36


Kurt Oddekalv
Miljørabagast. Har beveget seg mot vaksinemotstand, konspirasjonsteorier og høyreekstremisme den siste tiden. Nevnes fordi han har en potensiell innflytelse som rikskjendis, ellers ikke spesielt aktiv i dette miljøet, men har mange venner i det.
Screenshot 2014-04-09 23.07.16


Stig Rune «Framsteg» Pedersen
Konspirasjonsteoretiker og vaksinemotstander, venn av Krudtaa. Ivrig i kommentarfelt.

Skjermbilde 2014-10-07 kl. 16.21.45


Linn Mirlinn Robertsen
Vaksinemotstander, aktiv på Vaksineaksjon.no, blogger, kommentarfelt, aviser, egen FBside, og som under her fra «Nei til tvangsvaksinering»
Screenshot 2015-04-02 14.32.38

Skjermbilde 2015-05-21 12.28.53


Trond Ruud
Vaksinemotstander og konspirasjonsteoretiker. Aktiv på Vaksineaksjon.

trond-rud-juger_thumb2

Ruud har riktignok skiftet profilbilde siden sist, men det er litt ironisk at han promoterer sølvvann:
Screenshot 2014-10-14 22.55.59


Ingunn Røiseland
Konspirasjonsteoretiker, innbilt samfunnskritiker (hun har et vrengbilde av samfunnet som hun kritiserer), aktiv vaksinemotstander i tiden rundt svineinfluensavaksinen, ikke veldig aktiv som vaksinemotstander i dag, men regnes som en frontfigur i dette miljøet. Har en følgerskare som tilsynelatende hopper når hun sier hopp. I Folkeopplysningens program om vaksiner ble hun spurt om hun så noen fordeler med vaksiner i det hele tatt, og svarte «nei».

Skal ha poeng for å være Rolf Erik Hanssens motstykke når det gjelder omtale av motstandere, selv om de altså sto side om side i Vaksineaksjonen.  Hun strekker seg langt for å fremstå snill og vennlig, men sprer et temmelig egoistisk og høyrevridd tankegods og omgir seg med folk som gir et ganske annet inntrykk enn «snill og grei».

Har egen blogg.
Et eksempel hentet fra forskjellige åpne kilder:
Screenshot 2014-12-29 10.55.31


Skjermbilde 2013-10-02 kl. 17.40.21 røiseland

Fra et intervju i TA (som generelt har vært svært snille med henne)
Skjermbilde 2014-10-06 kl. 23.28.57


May-Harriet Seppola
Konspirasjonsteoretiker, vaksinemotstander, barnevernmotstander, arbeiderpartimotstander. Var aktiv i Norgespartiet, er nå fylkessekretær for Demokratene i Østfold. Figurerer som «Maya» på Nyhetsspeilet.
Skjermbilde 2014-10-07 kl. 00.18.54


Randi Athena Skjold
Tilknyttet Bergen Jordstrålesenter.
Vaksinemotstander, UFOist, opptrer gjerne i kommentarfelt om vaksinesaker.

Screenshot 2015-03-08 12.22.15


May Britt Standahl

Svært aktiv på Vaksineaksjon. Jobber ifølge hennes egen FBside som assistent ved Bjugn helsesenter for Bjugn kommune. Skremmende i seg selv. Homeopatutdannet, og pr default vaksinemotstander.
Verbalt agressiv.


Selvfølgelig har hun ikke kurert hverken molusker eller noe annet med homeopati. Homeopati virker ikke.


Hatet mot HEF står sterkt i dette miljøet


Magnar Stave
Vaksinemotstander som stort sett holder seg inne på vaksineaksjonens sider. Gjør ikke mye av seg ut over å være aktiv bidragsyter
garry-null-om-vaksiner_thumb2


Nita Sweeney
Barnebokforfatter. Regnes i dag som hovedpersonen bak I Lyskilden (Kilden Nyheter). Kaller seg selv journalist. Svært nedlatende i diskusjon med andre, kan være ufin. Som moderator på «I Lyskilden» har hun latt ganske grove påstander mot folk bli stående på siden over lengre tidsrom.
Fjerner all motstand på Lyskilden, både av venner og uvenner, tåler ikke å bli motsagt overhodet.
Skjermbilde 2014-10-08 kl. 09.58.49


Eva Tangstad
Vaksinemotstander av det hissige slaget, aktiv på blant annetVaksineaksjon.no.

Skjermbilde 2016-02-26 14.32.37


Skjermbilde 2016-02-26 14.51.09

Hun er barnevernshater (basert på konspirasjonsteorier), dette er hentet fra støttegruppa til Matius Reikerås.
Skjermbilde 2016-02-26 15.00.17

Kjent for å gå til lynangrep på FBgruppa Ting antivakksere sier, og syns personangrep er bedre enn gode argumenter.
Skjermbilde 2016-02-26 13.51.36


Erlend Vanvik
Osteopat, vaksinemotstander, HIV/AIDSfornekter. Har egen blogg her

Skjermbilde 2014-10-07 kl. 10.21.21

Skjermbilde 2014-10-07 kl. 10.31.08


Cathrine Woldstad
Psykiatrisk sykepleier (ifølge henne selv). Verbalt agressiv, ufin i ordbruken, hopper som oftest inn fra sidelinjen. Admin på Vaksineaksjon.no. Se  eget blogginnlegg om henne.
Screenshot 2014-10-08 13.01.28Jeg har sikkert ikke fått med alle her, om det er noen som føler seg utelatt, gi meg beskjed. Gi meg og beskjed om noe er feil.
Jeg retter om jeg er enig.

Det finnes i tillegg til dette en rekke nettsteder  disse menneskene bruker som kilder som trygt kan merkes med rød varselstrekant
Alle steder med «truth» og/eller en eller annen form/forkortelse av vaksine/vaccine.  f.eks Vactruth.com. Styr unna.
NaturalNews, styr unna
Mercola.com, styr unna
Globalresearch.ca, styr unna
Sanewax.org, styr unna
Greenmedinfo.com, styr unna
Renewamerica.com, styr unna
Nyhetsspeilet.no, styr unna
Om det i denne sammenhengen linkes til Youtube, styr unna

Helt til slutt, jeg trenger ikke være klarsynt for å si at kommentarfeltet vil bli brukt til å underbygge det jeg prøver å formidle med denne bloggen.