Om

Dette er en blog som primært har søkelyset på norske vaksinemotstandere.
Dette miljøet er sentrert rundt «I Lyskilden» og «Vaksineaksjon.no», og har tette bindinger mot konspirasjonsteorimiljøet, vaksinemotstand er ofte basert på konspirasjonsteorier.
Fokus settes på hva som blir sagt, av hvem. Om dette innimellom skulle sette vaksinemotstandere og konspirasjonsteoretikere i et dårlig lys, er det i bunn og grunn deres eget problem. Det er deres uttalelser bloggen baserer seg på.

I kjølvannet av ILÅBL ble det dannet en noe humoristisk motaksjon som het Alle Liker Å Bli Lurt (ALÅBL), og på deres Facebookside sto noen av de hardeste slagene mellom alternative og skeptikere. De som sto bak ALÅBL ville ikke være med på dette bråket, og en gruppering  av vaksinemotstandere  laget ALÅBL2. Denne ble raskt kuppet av Nita Sweeney og hennes allierte, og forandret navn til «I Lyskilden».
«Smaken av tull» sin historikk er litt mer flakkende, vi hadde først en trist side, som ble til en sint side, som ble til «Smaken av Tull» omtrent samtidig som ALÅBL2 ble til «I Lyskilden».
I det navnskiftet ville de forandre navn til «Smaken av ull». Dette ble raskt fanget opp, og jeg lagte «Smaken av tull» da. Sweeney droppet ideen om Smaken av ull, og de kom opp med «I Lyskilden». De ville skrive det på følgende måte: «iLyskilden». Jeg skrev da spøkefullt at Apple hadde patent på alle navn som begynte med liten i og påfølgende stor bokstav. De droppet stavemåten, forkastet logo og brukte «I Lyskilden».

Fra begynnelsen var Smaken ikke alltid like renhårig, og det ble nok begått noen overtramp. Og den første versjonen av FBsiden ble stengt.
Det ble straks opprettet en ny, som eksisterer i dag, men det er nå denne bloggen som er primærsiden til SaTaN.
Bloggens søkelys har en periode vært rettet mot den pedosvertekampanjen som har foregått mot navngitte personer og miljøet rundt HEF/Skepsis, men etter at de lurte bloggeren Trude Helén Hole til å eksponere den kampanjen for et større publikum detonerte dritten mot dem selv.

Om noen lurer på om denne bloggens hensikt ene og alene er å drite ut folk; vel, mennesker som fremmer ekstreme og farlige meninger, slik folk som bekjemper vaksiner – inkludert vaksinering av barn – gjør, syns jeg bør synliggjøres, også utenfor deres eget miljø. Dette er folk i krig mot samfunnet, mot vitenskap, og de setter folks liv og helse i fare. De bør eksponeres gjennom deres oppførsel og deres meninger. Denne bloggen er ikke den eneste som gjør dette, ei heller den kraftigste eller mest faglig seriøse, men det er valgt en skarp måte, innimellom også satirisk og ironisk. Målet er altså å bruke deres agenda og oppførsel mot dem. Hvordan de ser ut, hvor mye de veier eller hvordan de lukter er ikke noe denne bloggen befatter seg med.
Om jeg ønsker å frata disse menneskene ytringsfriheten?
Nei, selvfølgelig ikke, men ytringsfriheten kommer med ansvar. Disse menneskene følger ikke opp dette ansvaret. Det er viktig i denne sammenhengen å minne om at de har et svært subjektivt forhold til ytringsfriheten selv, de mener at de har rett til å ytre seg uten å bli motsagt.
Siden er dynamisk, det er lurt å følge med.

Alle skjermdumper er hentet fra åpne kilder, åpne grupper og profiler på Facebook. I noen tilfelle lukkede Facebooksider og lukkede FBprofiler med så mange følgere at det er å regne som offentlige uttalelser.
Forespørsler rettes til denne siden, de ønskes faktisk velkommen. Ta heller opp ting her, spørsmål angående bloggens innhold vil normalt ikke besvares andre steder.
Jeg tar forbehold om feil, ønskes korrigeringer taes dette opp i kommentarfeltet, og retting vil bli vurdert. Etterhvert har og noen av blogpostene blitt gamle, ta kontakt om noe ønskes forandret eller fjernet. Jeg er klar over at stoff kan være utdatert, men de er allikevel med på å tegn et relevant hostorisk bilde over denne situasjonen.
Moderering vil gå på språkbruk og meningsløshet.

Hans Petter Nenseth

6 kommentarer om “Om

  1. Viss du hadde brukt like mykje tid og krefter på å sette deg inn i sjølve fagområdet, som du brukar på å hetse og henge ut meiningsmotstandarar, hadde du muligens komme til ein annan konklusjon?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s